luni, 23 noiembrie 2009

Romania... Incotro?

Ne-am obisnuit cu confuzia valorilor, cu perseverenta aparitiilor diferitelor pseudovedete, oameni cu valori “morale” sub limita bunului simt, promovate peste noapte datorita epatarii lor in tot ceea ce inseamna prostie, dezgust, etc.
Ne lovim zilnic oriunde am incerca sa ne informam fie in presa, fie in mijlocele mass-media, de aceleasi fete sau mai degraba, de aceleasi personaje penibile , de aceleasi posterioare si sani siliconati care ajung mari vedete, pentru ca se pare ca asta este tot ceea ce conteaza la ora actuala pentru a fi promovat in cel mai agresiv mod posibil. Mi-e sila… am ajuns intr-o stare deplorabila… A cui este, oare, vina??

Negarea unor seturi de valori, forme fara fond, mitocanie, lume plina de egoism si trivialitate, promovare doar prin scandaluri… Romania ar trebui sa discearna si sa starpeasca nonvalorile!
Ne lasam prada unei vieti anormale si distrugatoare, in care luxul, distractiile extreme, sexul si drogurile vand cel mai bine si sunt considerate cool, trendy… Daca nu faci la fel, pur si simplu nu existi…

Tinerii preiau exemple proaste de oameni asa zisi celebri, care nu stiu nici macar sa vorbeasca corect romaneste, cu creierul cat ghinda( oare nu e prea mare?!) care nu au terminat nici macar liceul, dar au in conturi sume cu multe zerouri si sunt cunoscuti deja…

Pitipoancele si-au facut si ele bloguri, ca, dehh prinde ( daaa, fataaa,nu stiai?! acum e super la moda!)prin care nici macar nu stiu ce ar putea comunica… ce mi-am mai achizitonat, pe unde am mai umblat, cu cine m-am mai culcat, cu cine m-am mai intalnit prin Dorobanti, pe care l-am mai facut la portofel…( vreun mos libidinos, pervers, dar doldora de bani…)
Se promoveaza prostul gust, lucrurile inutile, iar romanul inca mai actioneaza pe sistemul efectului de turma…

Si… clar… noua uniforma nationala o reprezinta colantii indesati in cizme, cu pulover lung, curea cu catarama “da firma” neaparat! Siliconul peste tot, balcoanele la vedere( daca nu avem ce arata altceva…), incultura care trebuie sa fie un “must have” si nu in ultimul rand nelipsita si faimoasa geanta Prada, Dolce&Gabbana( obligatoriu fake)…

Toate pana intr-o zi cand… ori schimbam ceva daca ne intereseaza cu adevarat dezradacinarea nonvalorii si a incompetentei, ori simplu… vom muri intoxicati de fumul dezgustului, al prostiei si al inculturii care a depasit orice limita… Tu ce spui? Incotro ne indreptam? Care este drumul Romaniei???

Priviti doua "intelectuale" alintandu-se un pic la tv de dragul audientei... va las pe voi sa comentati...







4 Comments:

  1. Silviu said...
    felicitari pt blog ! din pacate asta e tara in care traim :(
    ghighi said...
    Ptii....prostie mare avem langa noi....da acum toate ca toate or fi ele vedete da is si altii care incearca sa devina precum "idolii" lor...si dau din lac in put fara sa isi dea seama...lol.si ne mai intrebam de ce??pentru ca nu putem fi originali asta e clar pentru ca aceste "vedete" sunt doar niste nimicuri daca nu le bagam in seama sau daca luam atitudine impotriva lor.
    ghighi said...
    si apropo de cocalari si pitzipoance...ca sa va amuz si pe voi oleak cu o "patanie" de a mea:

    eram pe la facultate si eu ca omul incercand sa ies din randul cocalarilor si pitzipoancelor incercand sa obtin ceva "cultura" pentru creieras ma uitam intr-o pauza pe geam fara sa bag prea multe in seama;nu trece mult ca vad pe strada un "papitzoi" venit din Italia de ziceai ca o fi facand parte din clanul Soprano din marea Italie care e la vreo mie de kilometri de Bacau (pacat ca il dadea de gol culoarea tenului maslinie), cu ochelarii trasi pe nas ca sa calce in gropi, umbrela deschisa sa il apere de muste ca de plouat oricum nu ploua, pantofi si pantaloni de manelist, mergea vorbind la telefonul care il cumparate "taticu" cadou de ziua lui...oare el sa vazut in oglinda vreodata??sau poate nu s-a uitat niciodata de frica sa nu se sperie de culoarea tenului?

    ...traim in romania...
    ghighi said...
    http://www.youtube.com/watch?v=C5Nl09rh2HQ



    felicitari celor care au participat si au avut initiativa...asa ar trebui sa facem toti pentru adevaratele valori nu nonvalori:)

Post a Comment